Start Gezond
Image default
Schoonheid

Zo blijf jij gezond

Zo blijf jij gezond

Onze gezondheid is ons grootste bezit. Des te belangrijker is het dan dus ook om ervoor te zorgen dat we hier goed mee omgaan. Toch blijkt dat een deel van de mensen hun gezondheid een stuk minder serieus neemt, dan dat ze eigenlijk zouden moeten doen. Om ervoor te zorgen dat jou dit niet overkomt, hebben we een aantal handige tips voor je, die ervoor zorgen dat ook jij gezond kunt blijven. Het is namelijk een stuk makkelijker dan je vaak zelf denkt. Door de 3 belangrijkste aspecten in balans te hebben, kun jij een onbezorgd leven leiden en verklein je het risico op gezondheidsproblemen. Dus doe er je voordeel mee!

 

Gezonde voeding

Gezond eten is ontzettend belangrijk. Dit geldt niet alleen voor door de week, maar ook in het weekend. Uiteraard mag je echt wel een keer een snack, maar probeer het wel te beperken. Gezonde voeding bestaat uit de juiste verhouding tussen koolhydraten, eiwitten en vetten. Daarbij komt ook dat het belangrijk is dat je weet hoeveel je op een dag mag hebben. Iemand van 80 kilo heeft namelijk een andere behoefte, dan wanneer je een kind van 6 bent. Zorg er dus voor dat je eerst weet hoeveel je mag eten en maak op basis daarvan een schema. 

 

Voldoende beweging

Bij voldoende beweging denken de meeste mensen direct aan een flinke workout in de sportschool. Toch is dit niet het geval. Het advies is namelijk om dagelijks een half uur te bewegen of 10.000 stappen te zetten. Dit kun je doen door lekker een eind te gaan wandelen, maar ook fietsen behoort tot de mogelijkheden. Kies je ervoor om te gaan fietsen, dan is het niet de bedoeling dat je de trapondersteuning van je elektrische fiets gebruikt. Tijd dus om je benen aan het werk te zetten. Regent het nu en heb je geen zin om je regenjas aan te trekken en een stuk te gaan wandelen, dan kun je ook voor de televisie gaan sporten. Op Youtube zijn bijvoorbeeld allerlei workouts te vinden, die precies een half uur duren. Zo kun je je regenjas dames lekker aan de kapstok laten hangen en voor de buis gaan bewegen.  

 

Slapen

Gezonde voeding en voldoende beweging is natuurlijk een belangrijke eerste stap. Maar wist je dat ook voldoende slaap een serieuze impact heeft op onze gezondheid? Door goed te slapen herstellen we sneller en voelen we ons niet alleen lichamelijk een stuk fitter, maar werkt dit ook door op ons brein. Zorg er dus voor dat je iedere avond op een vaste tijd naar bed gaat, zodat je hier een ritme in ontwikkeld. Zo kun je na het eten rustig eerst een eind met je regenjas kind aan gaan wandelen en daarna lekker met een fris hoofd je bed induiken. Je zult namelijk merken dat wanneer je een vast slaappatroon hebt, ook de rest je een stuk gemakkelijker afgaat. De hoeveelheid slaap kan wel per persoon verschillen. Zo heeft de één genoeg aan 6 uur slaap, terwijl de ander echt 8 uur slaap nodig heeft.