Start Gezond
Image default
Fitness

Waarom zou je aan yogo moeten doen?

Ben je op zoek naar zowel fysiek bewegen als mentaal te verbeteren dan kun je er voor kiezen om lekker bezig te gaan met yoga. Om yoga te kunnen doen heb je eigenlijk alleen maar een yogamat nodig en daarnaast leuke oefeningen die je kunt doen op de mat.

Welke voordelen heeft het doen aan yoga?

– Flexibiliteit: Yoga heeft hele leuke oefeningen voor zowel beginners als gevorderden. Door verschillende houdingen aan te nemen en vast te houden worden je spieren sterker en wordt je langzaam ok flexibeler.

– Sterkere spieren: Door de verschillende houdingen kirjg je sterkere spieren en wordt je sterker, hierdoor verlicht je de kans op blessures. Door alle spieren goed te strekken en te rekken wordt ook de houding van je lichaam verbetert.

– Betere slaap: In het dagelijks leven ben je vaak met een vast patroon bezig waar je steeds weer nadenkt over je werk, gezien of andere problemen. Door daar even uit te stappen kun je je energie op de yogamat kwijt en door je zintuigen en gedachten ontspanning te geven zul je merken dat je daarna vaak ook een betere nachtrust hebt doordat je even je zorgen aan de kant kunt zetten waardoor je tot rust komt.

– Sterkere botten: Door verschillende houdingen en oefeningen te doen versterk je je spieren en ook je botten.

– Bloeddoorstroming: Doordat je bijna je hele lichaam steeds beweegt op verschillende manieren krijg je een betere bloeddoorstroming wat goed is voor alle organen in ons lichaam.

– Zuurstofopname: Door meer te bewegen zorg je er voor dat je meer zuurstof kunt opnemen in je lichaam en je cellen sterker worden om meer energie aan te kunnen maken in je lichaam.

– Lagere bloeddruk: Als je last hebt van een te hoge bloeddruk dan komt dat vaak door voeding of onze levensstijl. Door regelmatig te bewegen en te ontspannen krijg je meer rust en daardoor ook weer meer energie wat goed is voor je bloeddruk op pijl te houden.