Start Gezond
Image default
Dier

Paardenvoer volgens ‘Het Nieuwe Voeren’

Speciaal voor paarden die heel veel ruwvoer eten is EquilinBALANCER ontwikkeld. Wanneer paarden veel arbeid verrichten, is de EquilinBASIC of EquilinIMMUNO een goede en gezonde aanvulling voor de extra inspanningen. Overig krachtvoer kan dan geminimaliseerd worden en alleen ter aanvulling van de energiebehoefte gevoerd worden.

Paardensupplement aansluitend op ruwvoer

Het komt geregeld voor dat ruwvoer niet volledig is namelijk. Vooral de mineralen selenium, zink, koper en natrium zijn verlaagd of ontbreken zelfs. Bij gedroogd ruwvoer is vooral vitamine E heel belangrijk, maar vaak onvoldoende aanwezig. Alleen ruwvoer is dan ongeschikt voor het paard en zal dus aangevuld moeten worden. Dit kan met krachtvoer maar geeft geregeld teveel energie. Een hoog geconcentreerd vitaminen- en mineralensupplement zoals EquilinBALANCER is de ideale oplossing.

Extra energie voor het paard

De behoefte voor extra energie bij paarden heeft direct verband met de hoeveelheid arbeid die ze moeten leveren. Voor de meeste paarden geldt dat ze in categorie 1, dat is tot M-niveau. Extra krachtvoer is dan in de regel ook niet nodig.

Meten is weten

Meten is weten en alleen een ruwvoeranalyse wijst uit of het paard voldoende voedingstoffen binnenkrijgt. In de praktijk is het uitvoeren van ruwvoeranalyses vaak niet toepasbaar door kleine partijen en wordt daarom zelden gedaan. Uit de wel uitgevoerde analyses blijkt dat dat het gemiddelde ruwvoer lang niet altijd volledig is qua mineralen en vitaminen. Maar een paard heeft wel alle vitaminen en mineralen nodig om het lichaam gezond te houden. De EquilinBALANCER vult deze nodige vitaminen en mineralen aan in veilige en effectieve hoeveelheden en ondersteunt daarbij de stofwisseling.

100% plantaardig glucosamine bij Equilin

Wist je dat onder gezonde omstandigheden glucosamine gesynthetiseerd wordt door chondrocyten – kraakbeencellen – dankzij het enzym glucosaminesynthetase? Hoe ouder een paard wordt, hoe meer de activiteit van dit enzym verminderd wordt., waardoor de glucosamineproductie afneemt. Aanvulling door middel van een supplement is dan gewenst om gewrichten soepel te houden.

Glucosamine voor het paard vorm het substraat voor de aanmaak van glycosaminoglycanen en proteoglycanen. Daarnaast stimuleert het de synthese van glycosaminoglycanen en proteoglycanen, zelfs in die mate dat kraakbeen zich enigszins kan herstellen. Voor een optimaal resultaat wordt geadviseerd om EquilinGLUCO in combinatie met EquilinBASIC, COMFORT of IMMUNO te geven.

Koop paardenvoeding online bij Equilin

Wil jij ook overstappen op goed en gebalanceerde paardenvoer? Kies bewust en probeer de voedingssuplementen van Equilin voor jouw paard. Onze producten zijn online te bestellen via de webshop met gratis levering vanaf 2 zakken in Nederland en België. Ook geven we bij aankoop van het boek ‘Het Nieuwe Voeren’ en gratis proefzakje cadeau om kennis te maken met onze producten. Ben je overtuigd, dan kun je kiezen voor ons handige abonnementsservice zodat je nooit zonder paardenvoeding komt te zitten.

Stuur ons een bericht
https://equilin.eu/