Start Gezond
Image default
Gezondheid en veiligheid op het werk

Fleur je rit de beste fietsverlichting sets

Fietsen in het donker kan gevaarlijk zijn, vooral als je niet goed zichtbaar bent voor andere weggebruikers. Met fietsverlichting kun je jezelf beter zichtbaar maken en dus veiliger fietsen. Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende soorten fietsverlichting op de markt dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Maar geen zorgen, wij hebben voor jou de beste fietsverlichting sets getest en op een rijtje gezet, zodat jij veilig op pad kunt.

Bontrager Ion Pro RT/Flare RT fietsverlichtingsset

De Bontrager Ion Pro RT/Flare RT fietsverlichtingsset is een van de beste fietsverlichtingssets op de markt. De set bestaat uit de Bontrager Ion Pro RT-koplamp met 1300 lumen en de Flare RT-achterlamp met 90 lumen. De batterijduur is indrukwekkend en hij is ook te bedienen met je smartphone. Het enige nadeel is de prijs, dit is niet de goedkoopste fietsverlichting op de markt.

Garmin Varia UT800 koplamp

De Garmin Varia UT800 koplamp is een high-end fietsverlichtingsset. De koplamp is uitermate geschikt voor nachtelijke tochten en heeft een sterke lichtbundel van maximaal 800 lumen met een bereik van 1,5 km. De Varia UT800 heeft een indrukwekkende batterijduur en is ook compatibel met de Garmin Edge fietscomputer. Het nadeel is dat deze set prijzig is, maar hij biedt wel een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Lezyne Strip Drive Pro 300/Strip Drive achterlamp

De Lezyne Strip Drive Pro 300/Strip Drive achterlamp is een fantastische fietsverlichtingsset die je veilig en zichtbaar houdt tijdens het fietsen. De koplamp heeft 300 lumen en het is gemakkelijk op te laden en mee te nemen. De achterlamp heeft een uitstekende batterijduur van maximaal 53 uur. Als je op zoek bent naar een betaalbare set die veiligheid en zichtbaarheid biedt, is de Lezyne Strip Drive Pro 300/Strip Drive achterlamp-set een geweldige keuze.

Topeak HeadLux 450/USB koplamp

De Topeak HeadLux 450/USB koplamp zorgt voor een heldere verlichting en is gemakkelijk op te laden. De koplamp heeft een grote batterijduur en is gemakkelijk te monteren. Het is ook compatibel met meerdere beugels en kan dus aan verschillende soorten fietsen worden bevestigd. De Topeak HeadLux 450/USB koplamp is een geweldige fietsverlichtingsset die zowel betaalbaar als functioneel is.

CatEye Volt 1600/ Rapid X3G fietsverlichtingsset

De CatEye Volt 1600/ Rapid X3G fietsverlichtingsset is een fantastisch kleine en krachtige fietsverlichtingsset met een koplamp van 1600 lumen. De Rapid X3G-achterlamp heeft een goede batterijduur en is gemakkelijk te monteren. De set is waterbestendig en compact, zodat je hem gemakkelijk kunt meenemen. Dit is een geweldige fietsverlichtingsset die elke fietser zou moeten overwegen als hij op zoek is naar een beetje extra veiligheid.

Als fietser is het cruciaal dat je goed zichtbaar bent tijdens het rijden, vooral ’s nachts. Het kan moeilijk zijn om de beste fietsverlichtingsset te kiezen die aan al je behoeften voldoet, maar hopelijk hebben we je geholpen om een verstandige keuze te maken. Of je nu op zoek bent naar een high-end set of een budgetvriendelijke optie, we hebben het allemaal in dit artikel opgesomd. Kies vandaag nog een degelijke fietsverlichtingsset voor je fiets en fiets veilig!