Start Gezond
Image default
Organisaties

Zet je volgende activiteitendag in het teken van muziek

Maak van je volgende activiteitendag een muziekdag

Elke school wil van zijn activiteitendag een succes maken, dat is logisch. Maar wanneer spreek je precies van succes? Is dit wanneer kinderen gewoon hebben mogen doen wat ze graag doen? Of wil je er als onderwijsinstelling ook een dosis leren aan koppelen? Het tweede is natuurlijk het ideale scenario voor een activiteitendag. Wees gerust, het kan ook in jouw school! Neem je bijvoorbeeld het thema ‘muziek’ voor deze dag? Dan heb je heel wat mogelijkheden. Je dag zal boordevol muziek zitten. Maar kies niet zomaar om het even welke muziek activiteit. Koppel er leermomenten aan. Een organisator van workshops weet precies hoe het moet!

Leren en gezellig samenzijn tegelijkertijd

Een volledige dag aan muziek wijden is gewoon schitterend. Als school wil je je beste beentje voorzetten om kinderen cultuur bij te brengen. Maar ook van de kant van de leerlingen wordt alles op alles gezet om deze dag tot een succes te maken. Een organisator van workshops is de katalysator tussen alle partijen. Het is het ideale moment om elkaar te leren kennen, om allerlei zaken te leren en om er mooie herinneringen aan over te houden. Je kunt bijvoorbeeld in elke klas een andere workshop muziek organiseren. Daarna treden alle groepen een voor een op het podium op. Een echte muziekshow dus! Enerzijds is het een gezellig samenzijn voor elke klas. Anderzijds is het een enorm leermoment waarin kinderen heel wat technieken en vaardigheden leren. En bovendien leren ze ook iets over zichzelf.

Ga gerust groot, maak er een spektakel van

Wil je als schoolhoofd iets meer dan een reeks workshops? Je kunt bijvoorbeeld een heel muziekspektakel organiseren. Elke groep die uit een workshop stapt, kan iets naar voor brengen. Zo krijg je een heus festival. Maak het van tevoren bekend in je gemeente en nodig belangrijke personen uit: pers, gemeentebestuur en ouders. Wedden dat je school plots heel wat meer aandacht krijgt? Wie zou er immers niet naar een school willen gaan waar zoveel fun en creativiteit heerst? Als school speel je een cruciale rol in het beleven van kunst en cultuur. Muziek is hiervan een belangrijk onderdeel. Ga jij ervoor?

https://kleinkunstig.nl