Start Gezond
Image default
Thuisgezondheid

Wat zijn de gezondheidsvoordelen die infrarood biedt?

Steeds meer en meer mensen hebben eeninfraroodcabine staan in hun huis. Vaak wordt deze niet alleen gebruikt voor ontspanning na een lange werkdag, maar vooral voor de vele gezondheidsvoordelen die de infrarood stralers met zich meebrengen.

Wat is een infraroodcabine?

Bij infrarood wordt de warmte opgewekt door de stralers in de cabine die op uw lichaam inwerken. Stralingswarmte penetreert dieper doorheen de huid dan de warmte die overgebracht wordt door omgevingslucht zoals bij een Finse sauna. Dat is ook de reden waarom infrarood heel wat gezondheidsvoordelen biedt.

Naast de gezondheidsvoordelen is er ook minder energieverbruik en moet je veel minder de sauna gaan onderhouden. Er zijn dus tal van voordelen ten opzichte van een traditionele sauna. Alleen de sauna gangers verkiezen toch nog liever de traditionele omdat de warmte en omgevingslucht veel anders aan voelt dan bij een infraroodcabine.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen die infrarood biedt?

De meest gebruikte reden bij een aanschaf van een infraroodcabine is voor het verlichten van de spier-en gewrichtspijnen. Naast dat zorgt het ook voor een beter spierherstel na het sporten want je krijgt een betere bloedcirculatie in de cabine. Mensen kunnen de cabine ook gebruiken voor het verminderen van de stress na een drukke dag, het verbeteren van je immuunsysteem, huidklachten, om het slaapritme te verbeteren, om calorieën te verbranden en om te kunnen detoxen/ontgiften. Er zijn dus tal van voordelen die een infraroodcabine kan aanbieden tegenover een traditionele sauna.

De verschillende infrarood golflengtes

Bij infrarood heb je 3 soorten golflengtes die gebruikt kunnen worden bij een therapeutsiche sauna. Als eerste heb je de korte golf (IR-A), daarna heb je de midden golf (IR-B) en als laatste heb je de lange golf (IR-C).

Sommigen stellen dat de korte golven voordeliger werken en anderen vinden dat juist met de lange golven. Welke zijn dan de beste infrarood stralers? Op deze vraag is heel moeilijk te beantwoorden, want ga je de sauna gebruiken voor alleen gewrichtspijn en spierpijn? Dan zijn de IR-B en IR-C stralen meer dan voldoende. Een full spectrum straler wordt dan weer gebruikt voor mensen die dieperliggende klachten hebben zoals reuma, artrose,.. Bij SuperSauna maken we gebruik van intense (IR-B) en carbon stralers (IR-C) en als optie de full spectrum (IR-A). Door een combinatie van de 3 stralers heb je een goede dieptewerking en opname van de infrarood die nu ook zeer belangrijk is voor het therapeutische effect op uw lichaam.

https://www.supersauna.be/