Start Gezond
Image default
Zintuigen

Waar het begon

Inmiddels rolt de nieuwste generatie van de Astra hatchback al van de band in Rüsselsheim. Binnenkort geldt dat ook voor de stationwagenvariant, de gloednieuwe Opel Astra Sports Tourer. Naast benzine- en dieselmotoren is de nieuwkomer ook beschikbaar als plug-in hybride, in twee vermogensvarianten, waardoor het de eerste geëlektrificeerde stationwagen van de Duitse autofabrikant is.

Waar het begon voor de Opel stationwagen

De eerste stationwagen van Opel was de Kadett A Caravan in 1963. Hij schudde de compacte klasse op met zijn komst. Dat deed hij mede door een grote bagageruimte en ruimte voor zes personen dankzij een derde zitrij en door een nieuwe, levendige motor en lage onderhoudskosten. Een opvolger kwam al in 1965. Deze versie was meer dan vier meter lang en dus een flink stuk groter dan zijn voorganger. Opel verkocht meer dan 2,6 miljoen exemplaren van de Kadett B, verspreid over 120 landen. Zijn opvolger, de Kadett C, was een auto met vele gezichten: een slimme gezinsauto met een praktische achterklep, een chique stationwagen en bovendien een economisch voordelige auto. In 1979 maakte de Kadett D zijn opwachting met een nieuw, fris en modern uiterlijk. Voor het eerst was de Kadett voorzien van voorwielaandrijving, wat hem tegelijkertijd de ruimste stationwagen maakte in zijn klasse. Zijn opvolger, de Kadett E, werd bekroond tot ‘Auto van het Jaar 1984’, mede dankzij zijn ultra aerodynamische eigenschappen. Hij werd bijna 3.8 miljoen keer verkocht.

Groot nieuws

De komst van een nieuwe Opel Astra is nog altijd belangrijk nieuws, maar niets vergeleken met de jaren zestig tot en met negentig. De voorloper Opel Kadett was lange tijd onbedreigd de best verkochte auto, met een marktaandeel dat soms boven de 10 procent lag. De Opel Kadett E stond altijd en overal onbedreigd op 1 in de verkooplijstjes.

De Kadett was populair dankzij een combinatie van betrouwbaarheid, behoorlijke rijeigenschappen, een enorme keuze aan (motor)varianten, een lage basisprijs én een hoge inruilwaarde. De betrouwbaarheid werd minder en ook de inruilwaarde daalde, terwijl er steeds meer concurrenten bijkwamen die hun zaken beter op orde hadden.

Private Lease

Ook de nieuwste Opel modellen worden steeds populairder in de private lease. Private Lease is een abonnementsvorm met een vast maandtarief, all-in. Hiermee rijdt u, zonder omkijken, in een gloednieuwe auto. 

Populaire Private Lease Merken

Private lease is inmiddels beschikbaar voor bijna alle automerken. Eigenlijk doen alle grote europese automerken het wel goed in de private lease markt. De grootste europese concurrenten van Opel zijn:

Voordeel

Het voordeel van private lease zit voor de meeste mensen in het gemak. Alles wordt voor je geregeld. Geen gedoe bij het kopen of verkopen van de auto. Aan het eind van de leaseperiode lever je de auto gewoon weer in. En elke maand hetzelfde bedrag betalen zonder verrassingen. Inclusief de kosten voor de verzekering, belastingen en onderhoud.