Start Gezond
Image default
Geestelijke gezondheid

Depressie en angst

Depressie is een van de meest voorkomende psychische stoornissen in Nederland. Enkele van de symptomen van depressie die u mogelijk herkent, zijn:

  • apathisch voelen over je doelen of toekomst;
  • het gevoel hebben dat momenten slepen, maar de dagen gaan in een waas voorbij;
  • zich verwijderd of ver verwijderd voelen van de huidige omstandigheden of komende gebeurtenissen.

Depressie neemt echter niet altijd de typische vorm van aanhoudend verdriet en lethargie aan. Sommige mensen beseffen niet eens dat ze depressief zijn. In plaats daarvan voelen ze zich prikkelbaar en rusteloos. Als u denkt dat er iets mis is en u niet zeker weet hoe u het moet oplossen, is het krijgen van de juiste diagnose en behandeling een belangrijke eerste stap om u beter te voelen. Nick de Waard kan u hier goed bij helpen.

Evenzo is angst de meest voorkomende psychische stoornis in de Nederland. Het kan worden uitgedrukt door agitatie, prikkelbaarheid en zelfs woede. Angsten voor onze toekomst kunnen zich manifesteren op manieren die niets met elkaar te maken lijken te hebben als we ons niet bewust zijn van de onderliggende problemen die onze gevoelens van ontevredenheid veroorzaken. Als u last heeft van angst, kunt u ook last krijgen van:

  • constante zorgen;
  • een onvermogen om te focussen;
  • gevoel dat het leven te snel gaat.

Angst treft 40 miljoen volwassenen en 17,3 miljoen volwassenen hadden in 2017 minstens één depressieve episode. Het is ook niet ongebruikelijk om aan beide te lijden – bijna de helft van degenen met de diagnose depressieve stoornis wordt ook gediagnosticeerd met een angststoornis.

https://nickdewaard.nl/