Start Gezond
Image default
Fitness

Thuis sporten in 2022: De uitrustingen die je nodig hebt

Thuis sporten: De uitrustingen die je nodig hebt in 2022

Thuis sportenheeft een aantal grote voordelen ten opzichte van naar de sportschool gaan. U hoeft geen tijd te besteden aan reizen naar de sportschool, en u bespaart geld dat u zou hebben uitgegeven aan een lidmaatschap van de sportschool.

Als u bang bent om naar de sportschool te gaan of zich ongemakkelijk voelt om in het bijzijn van andere mensen te trainen, is thuis trainen met een hometrainer een goed alternatief. U kunt in alle privacy trainen in een vertrouwde ruimte en hoeft niet op uw beurt te wachten om de fitnessapparatuur te gebruiken.

Als u op afstand werkt of anderszins veel tijd thuis doorbrengt, is thuis sporten erg handig. U kunt gewoon van uw computer naar de aangewezen trainingsruimte springen nadat u bent uitgelogd.

  • Een trainingsruimte thuis creëren

Voordat u thuis gaat trainen of thuis trainingsapparatuur zoals een hometrainer gaat kopen, moet u een ruimte reserveren om te trainen. De ruimte kan variëren van uw slaapkamer tot de kelder, maar het moet u motiveren om te trainen en niet het gevoel geven dat het een karwei is.

Gebruik verwarming om koude ruimtes op te warmen en verf en posters om saaie plekken op te fleuren. Het ophangen van posters met motiverende citaten of foto’s kan nuttig zijn. Houd een handdoek en een ventilator in de buurt voor het zweet en overweeg de aanschaf van een krijtbord, zodat u de te volgen trainingsschema’s kunt opschrijven.

  • Uitrustingvrije thuis sporten

Als je een strikt budget hebt, zijn er een aantal thuistrainingen die je zonder apparatuur kunt doen. Veel voorkomende cardio-oefeningen zijn: jumping jacks, bergbeklimmers, op de plaats joggen en burpees. Het beste is om twee of meer dagen per week drie tot vier van deze cardio-oefeningen te combineren met drie krachttrainingsoefeningen zonder apparatuur, zoals: squats, pushups, triceps dips, muurzit, planks, buikspieren en lunges. 

  • Basis trainingsapparatuur voor thuis sporten

Als je klaar bent om te investeren in trainingsapparatuur voor thuis, maar je bent nog niet begonnen met thuis trainen, overweeg dan de aanschaf van enkele van de volgende eenvoudige en betaalbare items: weerstandsbanden, springtouw, stap bank of doos, buikspierwiel, trainingsmat en glijdende schijven. 
Weerstandsbanden zijn er in lichte, middelzware en zware gewichten, afhankelijk van uw vermogen. Samen met buikspierwielen en glijschijven zijn ze nuttig voor krachttraining. Touwtje springen is een vorm van cardio, en de touwen zelf zijn gemakkelijk op te bergen.
U kunt step-aerobics in uw cardioroutine thuis opnemen met behulp van een stepbankje. Gebruik een oefenmat voor kracht- en flexibiliteitsgerelateerde activiteiten zoals yoga en Pilates, die u kunt oefenen met online video’s.

  • Intermediate thuis sporten apparatuur

Als je al enige ervaring hebt met thuisworkouts en je wilt je krachttraining naar een hoger niveau tillen, overweeg dan de aanschaf van de volgende apparatuur: suspension trainer, barbells en plaatgewichten, halters, verzwaard vest, medicijnballen of zandzakken en kettlebell.
Een suspension trainer maakt de training uitdagender en is handig voor buikspieroefeningen. Het is een goed apparaat voor beginners om te proberen voordat ze overstappen op gewichten.

Net als weerstandsbanden zijn er halters in lichte, middelzware en zware gewichten. Verstelbare halters zijn duurder dan gewone, maar ze nemen minder ruimte in beslag. Om ruimte te besparen kunt u bijpassende opbergmiddelen kopen, zoals een halterrek of een wandhouder voor een medicijnbal.

  • Geavanceerde trainingsapparatuur voor thuis

Om een echte thuisgymnastiek vibe te creëren voor het thuis sporten, is het de moeite waard wat elektrische cardioapparatuur aan te schaffen, die meestal een paar honderd dollar tot 1000 dollar kost. Cardio-apparatuur die u voor thuis kunt kopen omvat: indoor fiets, loopband, hometrainer, verticale klimmer, ski erg en bokszak. 
Een hometrainer is bijzonder nuttig omdat het zowel uw boven- als onderlichaam tegelijk traint, waardoor u meer calorieën verbrandt. Een krachttoren of squatrek kopen kan de intensiteit van uw krachttrainingsoefeningen verhogen.

hometrainer